2024. június 22. 15:00
Georgia
Csehország
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 22. 18:00
Törökország
Portugália
BVB Stadion Dortmund II. forduló
2024. június 22. 21:00
Belgium
Románia

Elkészült Magyarország legkorszerűbb tűzoltólaktanyája

2021.04.27. 06:35

Több mint egymilliárd forintból felépült az ország egyik legkorszerűbb tűzoltólaktanyája Gyöngyösön – tájékoztatott róla a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő, Nagy Csaba elmondta, hogy a gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltségnek és a város hivatásos tűzoltó-parancsnokságának helyet adó épületegyüttest a napokban vehették birtokba a katasztrófavédelem munkatársai és a helyi hivatásos tűzoltók. 

A gyöngyösi Bethlen Gábor utcában több mint 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból készült el a korszerű, jól felszerelt, gazdaságosan üzemeltethető létesítmény.

Nagy Csaba arról is beszélt, hogy a Gyöngyös belvárosában elhelyezkedő, csaknem egyhektáros telken fekvő laktanya nagy előnye, hogy a káresethez riasztott tűzoltó járművek gyorsan és akadálymentesen tudják megközelíteni a fontosabb utakat, mivel a komplexumból négy irányba lehet kihajtani.

A gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltség 64 település biztonságáért felel, míg a helyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság 48 település több mint 114 ezer lakójának védelmét látja el. 

A modern laktanyának köszönhetően csökken a vonulási idő, minimalizálhatók a károk, azaz biztonságosabbá válik a környéken élők élete.