Lovasi András: Nehéz feldolgozni, hogy mit csináltam másokkal

2021.04.28. 08:24

Két évvel ezelőtt autóbalesetet okozott Lovasi András. A Kossuth-díjas zenész a Blikknek mesélte el, hogyan dolgozta fel a történteket. Elmondta, hogy az ütközés előtti század másodpercben fogta fel, hogy a baleset megtörténik majd, de akkor már nem tudott mit csinálni.

„Sokkot kaptam, pánikoltam, amikor kiszálltam, és láttam, hogy a másik autó sofőrje elájult, nagyon megijedtem. Azt kérdeztem magamtól, hogy te jó ég, mit csináltam?” – fogalmazott a zenész, és hozzáfűzte, hogy később visszament a helyszínre, hogy megpróbáljon rájönni, mit ronthatott el, de később a rendőrségen visszanézte a felvételeket, és akkor tisztázódott benne minden. „Rutinból vezettem, megosztott volt a figyelmem, és nem mértem fel, hogy mennyire veszélyes ez a kereszteződés” – részletezte. 

Nehéz feldolgozni, hogy mit csináltam másokkal. Bűntudatom, lelkiismeret-furdalásom van, de azt gondolom, hogy ez a legkevesebb. Máig vannak rémálmaim a balesetről. Újra átélem, ahogy nyílik a légzsák, ahogy száll belőle a por, szinte hallom a csörömpölést, a törést, szóval lassan dolgozza fel az ember, ha ilyen történik vele

– magyarázta, és beszélt arról is, hogy nehéz megbirkóznia azzal, hogy ez pont vele történt meg, mert mindig nagyon vigyázott, és korábban csak egyszer okozott egy koccanásos balesetet, még a 90-es években.

A másik autóban egyébként két rendőr ült, egy nő könnyebben, egy férfi pedig súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, és több foga is kitört. A zenész megkereste mindkettejüket, és míg a nő elfogadta a bocsánatkérését, a férfival is többször beszélt telefonon, de ő nem akart találkozni a Kispál és a Borz egykori frontemberével. 

Lovasi Andrásra a bíróság 225 ezer forintos pénzbüntetést szabott,

ezt részletekben fizeti, és egy évre be is vonták a jogosítványát.

A múlt héten azonban új eljárás lefolytatását kérte a bíróságtól az ügyészség, mert időközben egy orvosszakértői vélemény szerint a másik autó sofőrje maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A zenész ügyvédje, dr. Borbély Zoltán a lapnak arról beszélt, hogy perújítás csak lényegesen súlyosabb büntetés esetén kezdeményezhető, és őszintén remélik, hogy a sértett állapotában javulás várható.

„Az ügyészség szakmai álláspontját értem, de sok esetben a sértettnek is jobb a mediáció keretében fizetett jóvátétel, mint egy évekig elhúzódó büntetőeljárás” – összegzett Lovasi András ügyvédje. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport