18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nyáron már szabadulhat a magyarcsanádi kislány brutális gyilkosa

2021.04.29. 21:58

A Mi Hazánk parlamenti képviselője, Apáti István kérdezte meg a belügyminisztertől, valóban kiszabadulhat-e nyáron a 18 éves Pénzes Henrietta brutális gyilkosa, akit 2006-ban tizenöt évre ítéltek, de csak azért nem többre, mert akkor még nem töltötte be a 16. életévét.

K. András  elképesztő kegyetlenséggel oltotta ki a fiatal lány életét. Megerőszakolta, megkínozta, azután egy fához kötözte, lelocsolta egy kanna benzinnel, majd felgyújtotta. Áldozata életének a megmentéséért majdnem egy hónapig küzdöttek az orvosok, de hiába: 2006. augusztus 10-én belehalt sérüléseibe.

A képviselő most azt kérdezte Pintér Sándortól:

  • Az elkövetett bűncselekmények és a büntetés-végrehajtási intézetben tanúsított magatartása alapján szabadon bocsátható-e az elkövető?
  • A hatályos törvények alapján milyen lehetőség van arra, hogy továbbra is elzárják a társadalomtól?
  • Amennyiben elhagyhatja a fegyházat, mit lehet tenni a társadalom védelme érdekében?

A belügyminiszter válasza csütörtökön került fel a parlament honlapjára. Bár Pintér Sándor nem konkretizálja K. András szabadulását, válaszából egyértelmű, hogy annak nem lehet akadálya.

Büntetés kizárólag a bíróság jogerős határozata alapján hajtható végre. Az elítélttel szemben a törvényben meghatározott joghátrányok az ügydöntő határozatban, illetve az egyéb határozatban foglaltak szerint – az ott meghatározott tartamban és tartalommal – érvényesíthetők. A jogszabály biztosítja a társadalmi reintegráció érdekében szükséges intézményrendszert

– fogalmaz a belügyminiszter válaszlevele. K. András ügyében a jogerős ítélet 2007-ben született meg a szegedi ítélőtáblán. A bűncselekményt különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberölésnek minősítették, és az elkövetőt erőszakos közösülésben és kifosztásban is bűnösnek mondták ki. Az ítélőtábla a törvényi keretek között adható lehető legszigorúbb ítéletet, 15 éves börtönbüntetést szabott ki rá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport