Vége a táviratnak Magyarországon, Orbán Viktor elküldte az utolsót

2021.04.29. 15:13

Orbán Viktor besétált a Dísz téri postára, és feladott egy táviratot. A miniszterelnöki üzenettartalmáról annyit lehet tudni, hogy szerepel benne az, hogy „ölel, fiad”. A kormányfő a történelmi pillanatról videót is feltöltött Facebook-oldalára. Az apropója amúgy az, hogy holnaptól nem lehet többé táviratot küldeni Magyarországon.

Az első táviratot 174 éve, 1847-ben továbbították Bécs és Pozsony között. Ha nagyon szeretne, akkor még ma ön is tud egyet, de akár többet is feladni, holnaptól ugyanis a Magyar Post Zrt. megszünteti a szolgáltatást. Erről nemrég tárcát is írtunk.

Az indok az, hogy az okostelefonok, tabletek, SMS-ek és e-mailek korában alig adott fel már valaki táviratot. Míg 30 éve nagyjából nyolcmilliót hordtak szét a postások belőle Magyarországon évente, addigra ez a szám 2020-ban 23 ezerre csökkent. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét