Csődközelben a miskolci közlekedési cég, de a vezetők fizetését emelik

2021.04.29. 17:03
A megyeszékhely vezetése azt elismerte, hogy az MVK Zrt. a kormányzati elvonások, illetve az előző városvezetés felelőtlen gazdálkodása miatt nehéz helyzetben van.

Április 21-én került fel a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. oldalára egy táblázat, amelyből az olvasható ki, hogy idén február elsejével kicsit megnyomták a fizetéseket, így a cég vezérigazgatójának és az autóbuszközlekedési-, villamosközlekedési- és operatív igazgatónak illetményét is. A közlekedési társaságnál a bérfejlesztés mértéke egységesen 4 százalék volt. A béremelésekre épp abban az időszakban került sor, amikor – mint azt lapunk is megírta – jelentős járatritkításokról, viteldíj emelésről és menetrend átalakításról döntöttek. 

Soós Attila, a Fidesz önkormányzati képviselője a baloldalt hibáztatva sajtótájékoztatón tette szóvá, hogy Magyarország valaha volt legdrágább vonaljegyét épp a miskolciaknak kell kifizetni. 

A bruttó 30-40 ezer forint körüli vezetői illetmény emelés leginkább a helyi közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának csökkenése tükrében tűnik indokolatlannak. Különösen úgy, hogy közben a buszsofőröktől, jegyvizsgálóktól elvonták a pótlékokat, a bújtatott leépítés keretében többüknek 6 órás, vagy takarítói munkát ajánlottak fel.

Megkeresésünkre a miskolci városházán röviden azt közölték, hogy az MVK Zrt. a kormányzati elvonások, illetve az előző városvezetés felelőtlen gazdálkodása miatt valóban nehéz helyzetben van, de mint minden évben, így 2021-ben is a munkavállalói béreket, az érdekképviseletekkel kötött bérmegállapodás szerint határozták meg.