Közúti igazoltatásból drogültetvényig jutottak a rendőrök

2021.05.01. 16:12 Módosítva: 2021.05.01. 16:16

A zalaegerszegi Balatoni úton állítottak meg a rendőrök egy személyautót csütörtök este igazoltatás céljából, de a velük – vélhetően nem véletlenül – lévő kabítószerkereső-kutya szimatot fogott, így előkerült a hátsó ülésről a nejlonzacskóba csomagolt fehér por, valamint egy fekete zsákból a zöld növényi törmelék. 

Bár a police.hu úgy fogalmaz, mintha a rendőrök nem tudták volna a helyszínen, mit találtak, sejthető, hogy a „fehér, kábítószergyanús por" és a „zöld növényi törmelék" mit takar, nem is véletlenül állították elő a gépkocsi sofőrjét. 

A tájékoztatás szerint ezt követően több helyszínen is házkutatást tartottak, míg el nem jutottak egy zalalövői ház pincéjébe, ahol 221 tő „kábítószergyanús-növényt", és a termesztésükhöz szükséges eszközöket találtak. 

A rendőrök ekkor már forró nyomon járva kiterjesztették a kutatást, és különböző ingatlanokban további kábítószergyanús-növényeket, különböző mennyiségű és fajtájú növényi törmelékeket, tablettákat, és mintegy 70 gramm kokaint találtak és foglaltak le. 

A rendelkezésre álló adatok, és az lefoglalt tudatmódosító szerek mennyisége alapján a rendőrség megállapította: megalapozottan feltehető, hogy a férfi kábítószer-értékesítésből tartotta el magát.