Kunhalmi Ágnes máris viszonozza a Jobbik támogatását

2021.05.02. 12:19
Az után, hogy Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje bejelentette: Budapest 15. számú országgyűlési egyéni választókerületében az MSZP–Párbeszéd által jelölt Kunhalmi Ágnest támogatják, most a szocialista társelnök közölte, hogy Fejér megye 4. számú országgyűlési egyéni választókerületében a jobbikos Kálló Gergelynek adnak bizalmat.

„Fejér megye 4-es számú választókerületében van olyan ember, aki nálunk alkalmasabb, aki az időközi választáson 2020-ban már megverte a Fideszt! Biztosak vagyunk benne, hogy Kálló Gergelynek ez 2022-ben is sikerülni fog, ezért támogatjuk őt az előválasztáson!” – fogalmazott Kunhalmi Ágnes a Facebook-oldalán.

Azt is írta, hogy amikor legutóbb a Jobbik politikusánál járt a dunaújvárosi időközi kampányban, saját szemével látta Kálló Gergely hitét és mély elkötelezettségét a körzetben élő emberek iránt.

Ismét nagy csata vár rád, Gergely, ebben számíthatsz az MSZP támogatására! Hajrá, Gergő!

– tette hozzá a szocialista társelnök.

Az nem teljesen világos, hogy a Párbeszéd is támogatja-e Kálló Gergelyt, de mivel a két párt közös jelölteket indít, így valószínűsíthető, hogy a jobbikos politikus mögé mind a két párt beállt. A szocialista társelnök egész pontosan azt írta:

Az MSZP régóta vallja, hogy a kormányváltás elsődleges alapfeltétele a teljes körű együttműködés. Elkötelezett hívei vagyunk szövetségesünkkel, a Párbeszéddel abban, hogy minden körzetben a szerintünk legalkalmasabb jelölt legyen a Fidesz kihívója!

A Jobbik április közepén jelentette be, hogy Kálló Gergely országgyűlési képviselőt indítják Fejér megye 4. számú országgyűlési egyéni választókerületében (székhelye: Dunaújváros, de még 8 település tartozik hozzá).

A tavaly február 16-i, időközi dunaújvárosi országgyűlési választáson nyert mandátumot közös ellenzéki jelöltként (Jobbik, DK, MSZP, LMP, Párbeszéd, Momentum) a választókerületben. Eddig úgy tűnik, hogy Kálló Gergelynek a DK-s Huszti Zsolttal kell majd megmérkőznie, de az sem kizárt, hogy több választókerületben előválasztás nélkül megállapodnak a pártok, és egymás erősebb jelöltjei mögé állnak be.

A Jobbik és az LMP között is születtek már ilyen kölcsönös gesztusok budapesti választókerületekben.