Nem kell időpontfoglalás a védettségi igazolványokkal kapcsolatos ügyekhez

2021.05.02. 20:31 Módosítva: 2021.05.02. 20:31

Nem csak azok kerülnek hátrányba a védettségi igazolvány hiánya miatt, akik nem oltatnak, hanem azok is, akik bár oltattak, de valamilyen oknál fogva nem érkezett meg hozzájuk a plasztikkártya.

A védetteknek járó kedvezményeket azok sem élvezhetik, akik külföldön oltakoztak, az ő igazolásukat ugyanis nem fogadják el a magyar hatóságok. „Mi Ausztriában kaptuk meg az oltást, uniós oltást kaptunk, unión belül ezért most egy ellenanyag-vizsgálatra kellett menni, ami fizetős, és ezzel tudunk csak elmenni a kormányablakba, és itthon is érvényesíteni az oltásunkat és védettségi igazolványt kapni” – fogalmazott az RTL Klub Híradójának Ludvai Orsolya.

A legtöbb fővárosi kormányablakban viszont csak május közepétől tudják fogadni az embereket, mert foglaltak az időpontok. A híradó kérdésére a Koronavírus Sajtóközpont azt válaszolta, hogy hétfőtől időpontfoglalás nélkül lehet a védettségi igazolványokkal kapcsolatos ügyeket intézni a kormányablakoknál.

A védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés céljából május 3., hétfőtől már időpontfoglalás nélkül is felkereshetők a kormányablakok.