Hotelszámlákat foglalt le a rendőrség a csengeri örökösnőnél

2021.05.03. 07:36

Továbbra is folyik a nyomozás a csengeri örökösnő ügyében. A rendőrség egy házkutatás során P. Máriánál két hotelszámlát is lefoglalt, amelyeket Svájcban, a Kósa Lajossal történt utazásuk idején állíthattak ki.

A dokumentumokat a Blikk szerezte meg. A számlák lefoglalása azért is érdekes, mert a múlt héten is volt egy bírósági tárgyalás az ügyben.

Akkor P. Mária azt állította, hogy ő fizette Kósa szállását is, amikor együtt Svájcba utaztak, hogy a több milliárd eurósnak hitt hagyatékához hozzájuthasson. Kósa viszont erre reagálva egy interjúban még azt is letagadta, hogy együtt utaztak volna az örökösnővel. „Soha nem utaztam együtt sehova a vádlottal, aki soha nem fedezte semmiféle költségemet” – állította a politikus.

Az egyik számlát 2016 februárjában állították ki, ez 2563 svájci frank (körülbelül 850 ezer forintról) kifizetéséről szól. Egyes, a nyomozásról kiszivárgott adatok szerint viszont Kósa Lajos egy korábban történt rendőri kihallgatáson azt vallotta, hogy az örökösnővel ekkor egy ügyvédhez mentek el, és az UBS bankban intéztek ügyeket.

A másik számla szerint összesen 4425 svájci frankot (körülbelül másfél millió forintot) fizettek ki Zürichben a négycsillagos Ramada Hotelben eltöltött éjszakák után. Az nem derült ki, hogy pontosan hány éjszakára szóltak a számlák. 

P. Mária ellen 20 rendbeli csalás miatt emelt vádat az ügyészség tavaly ősszel. A csengeri örökösnőt azzal vádolják, hogy 780 millió forintos csalást követett el, amikor azt állította, hogy több milliárd eurót örökölt.