Nem győzte kivárni a sorát, összeverekedtek a gyorsétteremnél

2021.05.04. 09:33

A Siófoki Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2020 augusztusában azért bántalmazta a sértettet, mert szóvá tette, hogy a vádlott egy gyorsétteremnél az étel kiadására várakozó sorban indokolatlanul megelőzte.

A 24 éves férfi a hajnali órákban gyalog érkezett egy siófoki gyorsétterem autóskiszolgáló ablakához, azonban a sor vége helyett az elejére állt, megelőzve azt az autót, amelyben a sértett is helyet foglalt. Amikor a sértett és a gépjárműben ülő barátai ezt szóvá tették, a vádlott indulatosan az autó vezetőoldali ablakára ütött, majd fenyegetően árnyékbokszolni kezdett.

Ezt követően a vádlott az étterem teraszára ment, ahol – mivel kifogásolta az általuk hallgatott zenét – egy másik társaságba is belekötött, később azonban visszaindult az ételkiadó ablakhoz. Itt ismételten szóváltásba keveredett a sértettel, aki számonkérte rajta korábbi agresszív magatartását, illetve hogy miért előzte meg őket a sorban.

A vádlott ezért meglökte és megütötte a sértettet, aki egyensúlyát elvesztve hanyatt esett, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Társai ekkor a sértett segítségére siettek, és a még mindig agresszíven viselkedő vádlottat távol tartották tőle, nem sokkal később pedig a rendőrök is a helyszínre érkeztek.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben – számolt be honlapján Magyarország Ügyészsége.  • Hírek
  • Csok