Egyetlen önkormányzati politikust sem hívtak meg az Orbán-kormány új Budapest-bizottságába

2021.05.04. 19:55

A város jövőjéről a budapestieknek kell dönteniük, nem a kormány bizalmasainak - szögezte le Karácsony Gergely főpolgármester kedden a Facebook-oldalán, ahol arról írt, hogy a kormány által alapított rozsdaövezeti bizottságba egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg.

Karácsony Gergely emlékeztetett a hétvégi bejelentésre, amely szerint rozsdabizottság alakul a leromlott állapotú területek, városrészek rehabilitációjáért, tagjai között pedig lesz miniszterelnökségi tisztségviselő, az agrártárca helyettes államtitkára és az ITM-hez tartozó Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg, sajtóból kellett értesülnünk róla, hogy megint a budapestiek feje felett, a fővárosi önkormányzat nélkül terveznek dönteni arról, milyen beruházások valósuljanak meg a városban

– fogalmazott Karácsony Gergely, és kiemelte: a budapestiek már kinyilvánították a véleményüket az effajta politikáról 2019 októberében, amikor felhatalmazást adtak a programjának.

Ebben, és a hétvégén aláírt városfejlesztési stratégiában is világosan szerepelt, a nyitott városkormányzásban hiszünk. Vagyis a beruházásainkkal kapcsolatban megkérdezzük a budapestieket, hiszen döntéseink az ő életükre lesz befolyással – írta, hozzátéve, ezért indítottak el több kérdőívet, többek között olyan barnamezős területek sorsáról is, amelyek most parlagon hevernek a város belsejében.

Mi továbbra is ragaszkodunk ahhoz, hogy a városlakókkal együtt vezessük Budapestet

– zárta bejegyzését Karácsony Gergely.