Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Kásler Miklós: Volt olyan intenzív osztály, ahol a betegek 80 százaléka meghalt

2021.05.04. 16:47

Többek között a a kórházakban tett látogatásának tapasztalatairól is beszélt az Emberi erőforrások minisztere a Spirit FM Exkluzív Novák Andrással című műsorának. Kásler Miklós elmondta, mivel célzott terápia nincs, csak tüneti kezelés van, illetve tapasztalati alapon folyik a terápia a központi irányelvek szerint, nem tudták a betegeiket meggyógyítani. 

Volt olyan kórház, ahol az intenzív osztályon lévők 80 százalékát elveszítették, máshol ez csak 50 százalék volt

– fogalmazott a miniszter. Ilyen rendkívül kemény intenzív időszak után kerültek az egészségügyben dolgozók lelki krízisbe, amit szerinte nem lehet egyetlen éjszakával kipihenni.

A miniszer úgy látja, hogy az orvosok és az ápolók ki fognak tartani, amíg a körülmények lehetővé teszik, hogy szabadságra menjenek. „Én fogom őket küldeni. És már azon gondolkodom, hogy lehetne szabadságra, pihenésre valami továbbit, valami extrát kínálni” – tette hozzá Kásler Miklós.

A miniszter beszélt arról is, hogy kedd reggel betörtek sárvári otthonába, de az már nagyon rég óta üresen áll. Bár a fiókokat átkutatták, a betörők nem vittek el semmit. Kásler Miklós azt is mondta, hogy nem tudja, mit kerestek.