Eszter, Eliza
EUR 381,36 Ft
USD 355,99 Ft
14 °C
24 °C

Nőstény jávorantilop született Debrecenben

2021.05.04. 11:39

Ismét jávorantilop született a Debrecenben, ezzel kilencre bővült a helyi állatkert antilopcsordája − tájékoztatta az intézmény vezetője az MTI-t.

Az április 11-én született életerős kis nőstény borjú már kíváncsian ismerkedik társaival az Afrika-panoráma kifutóban, ahol a látogatók is megtekinthetik a kilenctagú antilopcsapatot

− mondta Nagy Gergely Sándor, aki szerint a jávorantilop igazi állatkerti ritkaságnak számít Magyarországon, ugyanis csak Győrött és Debrecenben látható, az utóbbi intézményben viszont évről évre új utódokkal bővül a csorda.

Az Afrika déli és keleti szavannáin őshonos jávorantilop a második legnagyobb ma élő antilopfaj. A fajt főként az élőhelyvesztés és az orvvadászat veszélyezteti, így szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek