Megszólalt az ötéves kislány, aki mentőt hívott édesanyjához

2021.05.05. 14:06

Egyik pillanatról a másikra lett rosszul egy háromgyermekes édesanya, kislánya, az ötéves Elena pedig pontosan tudta, mit kell tennie, és azonnal hívta a segélyhívót – számolt be a hihetetlen történetről korábban az Index is. 

A családot meglátogatta az RTL Klub Fókusz című műsora bükkábrányi otthonukban, és elmesélték, mi is történt pontosan. E szerint április 16-án a háromgyermekes édesanya elaltatta a kisfiát, betette a kiságyba, majd kiment a szobából. A konyhában rosszul lett, csengett a füle, majd elsötétült előtte minden.

Az édesanyának annyi ereje volt még, hogy szóljon a kislányának, Elenának, hogy rosszul van – ez minden, amire emlékszik. A nő nagyjából három percig nem volt magánál, és amikor magához tért, Elena már a mentésirányítással beszélt telefonon.

Megnyomtam az egy-egy-kettőt, aztán megnyomtam a zöldet, és úgy beszéltem. Anya lefeküdt a földön, és ott elaludt. Becsukta a szemét, aztán... aztán... Azért hívtam, mert kellett, mert anya ezt tanította

– foglalta össze a kislány. Az anya, Puskásné Horváth Vivien korábban segélyhívó operátorként dolgozott, és fontosnak tartja, hogy már egészen kicsi korban beszéljenek a szülők a gyerekekkel arról, mit kell tenni, ha hasonló eset adódik. Megjegyezte, hogy azt ezért nem gondolta, hogy a saját kislánya fogja megmenteni.

Az édesanya teljes egészében, vágatlanul megkapta a rögzített telefonbeszélgetés felvételét, amit sírva hallgatott végig. Azt mondta, nagyon büszke a kis Elenára. A Fókusz anyagát a Szeretlek, Magyarország szemlézte