Karantén helyett inkább bement a parlamentbe szavazni egy fideszes képviselő

2021.05.05. 12:06

Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő az egyetemek kiszervezéséről szóló szavazáson úgy vett részt, hogy koronavírus-fertőzés miatt karanténban kellett volna otthon ülnie, ezt pedig saját maga osztotta meg Facebook-oldalán. 

A politikus bejegyzését a Hatósági házi karantén utolsó napja! címmel osztotta meg, és leírta koronavírus-fertőzésének kálváriáját. E szerint a tünetek jelentkezése után kórházba ment, ahol tesztelték, megvizsgálták, és infúziós kezelést is kapott. Négy órával később karanténba vonult, és pihent tíz napot. Megjegyezte, hogy valószínűleg sokat segített a betegség enyhe lefolyásában, hogy korábban megkapta első oltását március elején. 

Telex szúrta ki, hogy ehhez képest április 27-én a politikus négy sorral Orbán Viktor mögött ült, pedig akkor még karanténban kellett volna lennie. Azon a napon viszont a Fidesznek szüksége volt a szavazatokra, hiszen aznap szavazták meg, hogy a magyar felsőoktatás jó része alapítványi fenntartásba kerül. 

A lap kérdésére, hogy miként vehetett részt a képviselő a szavazásokon múlt héten, ha bejegyzése szerint tíz napja karanténban van, a Fidesz-frakció azt válaszolta, 

Becsó Zsolt képviselő úr részt vett a múlt keddi szavazáson, onnan hazatérve végeztetett koronavírus-tesztet. Mindenben a szabályoknak megfelelően járt el.

Ugyanakkor a politikus Facebook-posztjában több helyen is utal arra, hogy május 5-én jár le a tíz napos karantén, például aznap is, hogy a bejegyzést szerdán tette közzé, közben az első mondatban úgy fogalmaz, hogy „a hatósági házi karantén utolsó napja”. Így kisebb ellentmondás van a képviselő bejegyzése és a Fidesz-frakció válasza között – mutatott rá a Telex. 

A politikus szerda délután negyed kettőkor maga Becsó Zsolt is kitett egy újabb bejegyzést a Facebookra, amelyben azt állítja, hogy csak a mintavételre kerítettek sort április 27-én délután, amikor már nem érezte jól magát. reggel még nem volt karanténban. A karantén számára amely május 7-ig tart.

A járványügyi és a karanténszabályok megszegése miatt a Momentum és a Párbeszéd feljelentette a fideszes politikust.