Már hivatalos: három vakcinára lehet online időpontot foglalni

2021.05.05. 16:19 Módosítva: 2021.05.05. 16:21

Miután az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján bejelentette, hogy már három vakcinára is lehet online időpontot foglalni, most hivatalosan is megjelent az erről szóló tájékoztatás a kormány vírus-tájékoztató oldalán:

a Sinopharm- és az AstraZeneca-oltás mellett már Szputnyik vakcinára is van időpont, a készlet erejéig.

Azt írták, hogy a Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen. „A kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudunk felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll. Pfizer-oltás jelenleg nem foglalható, hiszen nincs eloltható Pfizer-vakcina” – hangsúlyozták a kormányzati oldalon.

Hozzátették, hogy a kedden érkezett Pfizer-szállítmány egyik részét az esedékes második körös oltásokra kell felhasználni, másik részéből pedig a 16-18 évesek oltása fog megkezdődni a jövő hét második felében. „A 16-18 évesek most még nem tudnak online időpontot foglalni, előbb péntekig regisztrálniuk kell, az online időpontfoglaló számukra néhány nap múlva nyílik majd, amiről tájékoztatást adnak” – jelezték.

„Az oltási programban elérkeztünk az egyéni felelősség szakaszába, amikor már senki máson nem múlik, hogy ki mikor van beoltva, csak az egyénen. Az eredményes vakcinabeszerzéseknek köszönhetően ugyanis már nem a vakcina mennyiségen múlik, ki mikor kapja meg az oltást” – emelték ki.

Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja) – fűzték hozzá.

Felhívták a figyelmet, hogy az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.

A regisztráció státuszát a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ címen lehet ellenőrizni. Az oltásra regisztrálni pedig a vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet – olvasható a közleményben. 

Szerdán 4 millió 123 ezer volt a beoltottak száma, 1130 az új fertőzötteké, elhunyt 128 beteg. Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra, és 80 százalékuk meg is kapta azt.   • Tippek
  • Lakáshitel