Vádemelést javasolt a rendőrség Gődény György ellen

2021.05.05. 14:45 Módosítva: 2021.05.05. 14:45

Rémhírterjesztés miatt javasol vádemelést a rendőrség egy vírusszkeptikussal szemben – hangzott el az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Az MTI szerint Gődény Györgyről van szó.

Gál Kristóf felidézte: Tavaly decemberben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kiberbűnözés elleni főosztálya rémhírterjesztés miatt indított nyomozást vírusszkeptikusokkal szemben. Az eljárásban megállapították, hogy

egyikük nagy nyilvánosság előtt olyan cikket publikált, amelyben a maszkviseléssel és a koronavírus-járvány veszélyességével szemben fogalmazott meg állításokat.

Az alezredes úgy fogalmazott: a széles körben terjesztett kijelentések a rendőrség álláspontja szerint alkalmasak voltak arra, hogy a járványügyi védekezést akadályozzák, vagy akár meghiúsítsák.

Gál Kristóf nem nevezte meg az ügy gyanúsítottját,

ugyanakkor az MTI az ügyet jól ismerő forrásból úgy tudja, hogy Gődény Györgyről van szó.

Rajta kívül más gyanúsítottak ellen is nyomoznak. Decemberben még azt mondták, hogy négy olyan emberhez köthető helyszínen tartottak házkutatást, akik „a vírusszkeptikus tartalmak hangadói”.

Ezek egyike biztosan Gődény György volt, mivel aznap a felesége a Facebookra posztolta, hogy „hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat nemzetinek mondó nyomozóiroda emberei”.  • Tippek
  • Csok