Zacher Gábor: Adja az ég, hogy tévedjek, de az ördög nem alszik

2021.05.05. 10:47

Összefüggés lehet a terasznyitás és aközött, hogy Budapesten ismét emelkedésnek indult a szennyvízben észlelt koronavírus-örökítőanyag mennyisége – mondta Zacher Gábor a Szeretlek Magyarországnak.

A terasznyitás óta eltelt idő elméletileg elég lehet ahhoz, hogy az akkor kialakult rajzás következménye legyen a koncentráció emelkedése

– fogalmazott a toxikológus, a hatvani kórház főorvosa, aki hozzátette, hogy az ilyen esetekben mindig rá kell számolni némi lappangási időt, amíg a romló adatok a betegszámban is megjelennek.

Adja az ég, hogy tévedjek, és nem lesz emögött negyedik hullám, de az ördög nem alszik, ahogy a vírus sem

– emelte ki, és beszélt a kórházak leterheltségéről is. Legutóbbi 24 órás ügyelete alatt három beteget vettek fel a Covid-osztályra, régebben viszont ez a szám a 20-at is elérte. Szerinte közösségbe menni a második vakcina beadása után 10-12 nappal érdemes, hiszen ekkor már kialakul egy olyan fokú védettség, ami a lakosság jelentős része számára megnyugvást okozhat. Zacher Gábor emellett óvatosságra intett. 

A poszt-Covidról azt mondta, hogy egy teljesen új történet, amit még javában tanulnak, és az bőven képes meglepetéseket okozni. Megjegyezte, nem csoda, hogy sorra nyílnak az erre fókuszáló ambulanciák, így Hatvanban is. „Nem lepődnék meg rajta, ha hosszabb távon még jelentősebb problémát okozna, mint maga a járvány” – tette hozzá.