Az Aranybika lesz a Mathias Corvinus Collegium debreceni központja

2021.05.06. 21:35

A patinás Aranybika szálló lesz a jövőben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozási és oktatási programjainak debreceni központja − jelentette be az intézmény kuratóriumának elnöke, a Miniszterelnökség államtitkára.

Orbán Balázs elmondta, hogy az MCC által megvásárolt épület új szárnyát alakítják át elsőként, addig a régi szállodarészben kezdődik meg a képzés, amely később a felújított részben működik tovább. A régi épületet a felújítás után ismét szállodaként fog működni.

Papp László polgármester üdvözölte, hogy a korábban a kultúrának, a művészeteknek is helyet adó épületegyüttes immár tudásközpont funkcióval is kiegészül.

A Mathias Corvinus Collegium jelentős vagyont kapott tehetséggondozásra. A kollégium egy vadonatúj épületet is kap tervpályázati kiírással az egykori Munkásőrség-székház helyett Budán. Kálmán Ernő Ybl-díjas építész, a bírálóbizottság társelnöke az MCC Somlói úti épületére kiírt tervpályázatról azt nyilatkozta, hogy „öntudatra kell ébreszteni a magyar fiatalokat, hogy érezzék, nem akárhonnan jöttünk”.  • Tippek
  • Lakáshitel