Csak az embereken múlik, mikor kapják meg az oltást

2021.05.06. 06:29 Módosítva: 2021.05.06. 06:31

Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra, és ez a szám egyre csak emelkedik György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerint, aki hozzátette, hogy emiatt kevesebb az esélye, hogy negyedik hullám legyen Magyarországon, sőt már a Magyarországon élő külföldiek is jelentkezhetnek vakcinára.

Az államtitkár a Magyar Nemzetnek arról is beszélt, hogy már mindenkinek van vakcina, aki jelentkezett az oltásra, és kizárólag az embereken múlik, mikor kapják meg, mivel a kórházi oltópontokon időpontot lehet foglalni.

György István szerint az egészségügy bírja a jelenlegi helyzetet, amit jól mutat, hogy az Európai Unió átlagához képest sokkal gyorsabban halad az oltás Magyarországon, jelenleg a második helyen állunk, és ez annak tudható be, hogyidőben érkezett vakcina az országba és már a háziorvosok is beolthatják az embereket.

Az államtitkár a baloldalt is kritizálta, mondván, szándékosan próbálják lassítani az oltási folyamatot, és ellentmondanak saját maguknak, mivel korábban a regisztráció eltörlését szorgalmazták, legutóbb pedig a pénteki tömeges oltást kritizálták.