Ausztriában futtattak lányokat, Magyarországon fogták el őket

2021.05.06. 08:29 Módosítva: 2021.05.06. 08:29

A Nemzeti Nyomozó Iroda a salzburgi ügyészség kezdeményezésére rendelt el nyomozást azok ellen a magyar férfiak ellen, akik az ausztriai városban kényszerítettek prostitúcióra magyar lányokat. 

Erőszakkal, fenyegetéssel, személyi szabadságuktól megfosztva utaztatták ki őket az osztrák tartományi székhelyre, ahol  a tevékenységüket irányították és felügyelték, a szexuális szolgáltatásból származó anyagi ellenszolgáltatást pedig teljes egészében elvették tőlük, hogy aztán a pénzt saját megélhetésükre fordítsák – írta a police.hu.

Az elkövetők több áldozattal szerelmi kapcsolatot alakítottak ki, és a közös szép jövő hamis ígéretével csábítva bírták rá őket testük áruba bocsátására. Azt a sértettet, aki kiszolgáltatott helyzetéből szabadulni akart, fizikai bántalmazással kényszerítették további munkára. Igyekeztek az áldozatok akaratát megtörni, és a szálláshelyükül szolgáló lakásba bezárták őket.

Készenléti Rendőrség nyomozói most két elkövetőt fogtak el:G. Tibort kisújszállási lakcímén,  B. Lajos Zoltánt pedig egy szigetszentmiklósi motelszobában vették őrizetbe. A gyanúsítottak tartózkodási helyén tartott házkutatásban a bűncselekmény elkövetéséhez használt tárgyakat is lefoglaltak.

Üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével vádolják őket, a rendelkezésre álló adatok szerint legalább négy lány szexuális kizsákmányolásból több millió forintra tettek szert. Ez  öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.