Szibériai tigrisek születtek Kecskeméten

2021.05.06. 12:53 Módosítva: 2021.05.06. 12:54
Három szibériai kistigris született a Kecskeméti Vadaskertben. Az állatok világrajövetele igazi kuriózumnak számít, mert a fokozotton védett faj nagyon ritkán szaporodik.

Három kölyökkel bővült a szibériai tigrisek családja a Kecskeméti Vadaskertben – írja a hiros.hu. A kicsik március végén születtek, mostanra már 5 kilogramm körüli a súlyuk. Az állatokat egyelőre még nem lehet látogatni, de a portál információja szerint

mindhárom kistigris szép és egészséges. 

Tarján Antal, a tigrisek gondozója arról tájékoztatta a lapot, hogy az állatokat mindennap átvizsgálják, és a helyüket is folyamatosan ellenőrzik, amikor az anyjuk épp nincs ott. Eddig heti 1 kiló volt a súlygyarapodásuk, de ahogy idősödnek, ez is felgyorsul. 

Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója elmondta: a múlt század elején még nyolc alfaja volt a tigrisnek, ebből három kipusztult. A szibériai tigrisek is majdnem a kihalás szélére kerültek. Az 1930-as években, amikor már csak 20-30 példány volt szabadon, elkezdődött egy fajmentő program, melynek eredményeképp most nagyjából 200-300-ra nőtt a számuk.