Egy elvesztett barát miatt szállt be az egészségügybe Wáberer György

2021.05.06. 22:00

Megtisztelőnek tartja a kormánybiztosi kinevezését és a kuratóriumi tagságát is Wáberer György, szerinte a közalapítványi átszervezés nem privatizációt jelent, az egészségügyi beruházása felszálló ágban van, az ingatlanbefektetését pedig sikerként értékeli – mesélte a 13. leggazdagabb magyar a Forbes Élő adásában.

A magazin oldalán olvasható összefoglaló szerint nem lamentált azon Wáberer György, hogy a Tokaj-Hegyalja Egyetem kuratóriumi tagja legyen.

Megtiszteltetésnek vettem a felkérést. A közalapítványi kiszervezés félre van magyarázva, ez nem privatizáció, amikor az állami vagyon átkerül magánkezekbe. A vagyon továbbra is az alapítvány érdekeit szolgálja, a cél, hogy legyen egy egyetem, amely a legmagasabb szintű oktatást adja

– mondta. A Wáberer Medical Center alapítójaként elmondta: a magánegészségügy és vele együtt a cég is felszálló ágban van. Mint fogalmazott, most az állami egészségügyben még sok beavatkozást elhalasztanak, és ez a magánegészségügynek többletigényt jelent. Kiemelte, hogy komoly igényt látnak a poszt-Covid-tünetek kezelésére. Az egészségügyi beruházásról elmondta: akkor érintette meg a terület, amikor néhány éve meghalt egy barátja.

Úgy éreztem, hogy el lehetett volna kerülni. Aztán mikor kint voltam Monacóban, olyan üzletemberekkel találkoztam, akik a társadalom számára fontos funkciókat is felvállaltak. Így döntöttem el, hogy lesz időm mással foglalkozni, akkor beszállok az egészségügybe

– árulta el az üzletember.