21:00, June 14.
Németország 0
Skócia 0

Videó: kemény balhé lett a büntetőfékezésekből, az ügyészség vádat emelt

2021.05.07. 16:26

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki 2020 októberében Újpetre közelében büntetőfékezett, és ezzel a mögötte haladó gépkocsiban tartózkodók testi épségét veszélyeztette – tudatta a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleményében

Az ügyészség tájékoztat róla, hogy a férfi 2020 októberében, este 9 óra körüli időben gépkocsival indult lakóhelyéről a munkahelyére. Kihajtva az 5711-es számú utat a Pécsvárad, Pápai utcával összekötő körforgalomból fokozatosan csökkentette a haladási sebességét, és a megengedett 70 kilométer per órás helyett 36 kilométer per órás sebességgel vezette az autóját. 

A mögötte lévő autó sofőrje ezért a reflektor felvillantásával fényjelzést adott, a vádlott pedig hirtelen 12 km/h sebességre lassított, ami miatt a másik autó vezetőjének vészfékeznie kellett az ütközés elkerülése érdekében.

Ezután a mindkét sofőr ráhajtott az autópályára, ahol a vádlott megelőzve a sértett autóját többször ismét büntetőfékezett előtte, mert úgy érezte, hogy valamivel megdobták az ő gépkocsiját.   

Az autópályáról lehajtva a veszélyeztetett sofőr megelőzte a férfit, aki azonban követte azt egy közeli kereszteződésig. 

Itt a büntetőfékező, a másik autó vezetője és annak két utasa kiszálltak a gépkocsijukból, majd közöttük szóváltás alakult ki a történtek miatt. 

A büntetőfékezés, illetve büntetőfékezések közúti veszélyeztetés bűntettének minősülnek, amiért akár három év szabadságvesztés is kiszabható.