Kálmán Olga sértegetője Ujhelyi Istvánt a gyermekei megölésével fenyegette

D  TT20210322066
2021.05.07. 11:16
A győri férfi nem először fenyegetett meg egy politikust. Korábban Ujhelyi Istvánnak írta, hogy megölné a gyermekeit.

Kiderült, nemcsak Kálmán Olgát és családját fenyegette meg V. Gábor, hanem Ujhelyi Istvánt is. A szocialista EP-képviselő az Indexnek elmondta, hogy az 53 éves győri férfi még februárban írt neki gyűlölködő üzenetet, amelyben a gyermekei megölésével fenyegette meg.

Ujhelyi István az Indexnek is eljuttatta azokat az üzeneteket, amelyeket korábban kapott. V. Gábor a többi között 

MOCSKOS, RÜHES, INGYENÉLŐ, HAZAÁRULÓ, KOSZOS NÁCI NIGGER JELZŐKKEL ILLETTE A POLITIKUST. 

Kálmán Olga május 4-én tett feljelentés a fenyegetője ellen, aki hazaárulónak, nemzetellenesnek nevezte a politikust azért, mert kritizálta Orbán Viktor járványügyi intézkedéseit, és egy üzenetben a családja kiirtásával is megfenyegette. A férfi egyébként édesanyja Facebook-profiljáról küldte a trágár üzeneteket.

A rendőrség már másnap elfogta a győri férfit. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság az életet, testi épséget, egészséget sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény bekövetkezése látszatát keltve elkövetett zaklatás vétségével gyanúsítja V. Gábort, aki szabadlábon védekezhet.

A férfi egyébként a Blikknek elárulta, hogy a családjában mindenki jobboldali, és azt mondta, iszonyatosan gyűlöli a baloldalt. Szerinte nem követett el bűncselekményt, csak a véleményét írta le, és biztosra veszi, hogy nem fog börtönbe kerülni Kálmán Olga miatt. Arra a kérdésre, hogy bocsánatot kér-e, ezt válaszolta:

Hogy bocsánatot kérek-e Kálmán Olgától? Majd ha előbb ő bocsánatot kér Orbán Viktortól a gyalázatos kijelentéseiért.

Kálmán Olga korábban arról beszélt az Indexnek, hogy az Orbán-kormány évek óta tartó gyűlöletkampánya megmérgezte az országot, és szeretné, ha ez mielőbb véget érne. A politikus a Blikknek azt mondta, hálás a rendőrség gyors munkájáért, a feljelentéssel pedig példát akart mutatni, és felhívni a figyelmet arra, hogy senki, még egy közszereplő sem köteles eltűrni az ilyen súlyos gyalázkodást.

Ujhelyi István ugyanazon a véleményen van, mint politikus társa. Azt mondta lapunknak, hogy a jobboldali buborékban olyan gyűlöletkeltés van a baloldal és a kormány ellenfeleivel szemben, amely már minden határon túlmegy. A szocialista képviselő egyébként még nem tett feljelentést a győri férfi ellen.

(Borítókép: Ujhelyi István felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. Fotó: Kovács Attila / MTI)  • Hírek
  • Babaváró hitel