Újabb térfigyelő kamerákat telepítettek Pécs keleti városrészében

2021.05.07. 10:38

Az erőszakos bűntények és az illegális hulladékelhelyezés visszaszorulását is várják azoktól a térfigyelő kameráktól, amelyeket egy 2019-ben elindított program folytatásaként Pécs keleti városrészében telepítettek a közelmúltban – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Az önkormányzat az erőszakos cselekmények, a bűnelkövetések és a jogsértések magas száma miatt döntött úgy, hogy a keleti városrészben két éve kihelyezett 21 kamerát további nyolccal egészíti ki.

A mintegy tízmillió forintos fejlesztés során olyan helyekre telepítették a kamerákat, ahol az elmúlt időszakban megszaporodtak a szabálysértések, például az elmúlt két évben kétszer is kirabolt pénzintézet környékén is helyeztek el térfigyelő kamerát.

A berendezések képeit – ahogy az összes pécsi, önkormányzati tulajdonú térfigyelőnél  a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság épületében kialakított térfigyelő központban a közterület-felügyelet munkatársai napi 24 órán át figyelik, és ha törvénytelenséget észlelnek, riasztják a járőröket.

Az önkormányzat az elmúlt tíz évben több lépcsőben fejlesztette térfigyelőkamera-rendszerét, legutóbb 2019-ben bővült a hálózat.

A beruházással 131-re nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó térfigyelő kamerák száma a baranyai megyeszékhelyen.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön