Orbán Viktor: Az oltásellenes hangokkal szemben fel kell lépni

2021.05.08. 12:22 Módosítva: 2021.05.08. 12:23

Az oltáson múlik, hogy mikor indíthatjuk újra a gazdaságainkat – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Portóban, az Európai Unió szociális csúcstalálkozójának első munkanapját követően a közösségi oldalán szombaton közzétett videóban.

A kormányfő azt mondta, Portóban most éjjel egy óra van, otthon meg éjjel kettő, véget ért az Európai Tanács ülésének első napja. Vakcina, oltás, a gazdaság újraindítása, ez itt a legfontosabb téma – közölte.

Örömmel fogadta mindenki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) döntését, hogy egy újabb vakcinát minősítettek biztonságosnak, és ajánlják használatra – utalt Orbán Viktor arra, hogy a WHO pénteken jóváhagyta a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását.

A miniszterelnök leszögezte: ezen múlik minden. Úgy folytatta: egyetértettek abban, hogy az oltásellenes hangokkal és kampányokkal szemben fel kell lépni, és próbáljunk mindenkit egész Európában meggyőzni arról, hogy vegye fel az oltást. Ezen múlik, hogy mikor indíthatjuk újra a gazdaságainkat – hangsúlyozta.  • Tippek
  • Lakáshitel