Karácsony Gergely már tudja, mire költené el a 6000 milliárd forintot

2021.05.09. 17:21

Karácsony Gergely a közösségi oldalán mutatta be tervezetét, miként kívánja az uniós helyreállítási alap forrásait felhasználni, amivel a járvány miatti gazdasági válsághelyzetet is hatékonyan kezelheti. A javaslatot a Magyar Önkormányzatok Szövetségével (MÖSZ) együtt állította össze.

A Párbeszéd és a MÖSZ társelnöke a Facebookon közvetített prezentáción úgy fogalmazott,

Magyarország történelmi esélyt baltáz el, ha rosszul használja fel azt a 6000 milliárd forintot, amelyet az unió bocsát az ország rendelkezésére.

A főpolgármester hozzátette, több ponton nem értenek egyet a kormánnyal, többek közt abban sem, hogy Orbán Viktor csak a 2500 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást akarja  felvenni. Karácsony Gergely szerint a további 3500 milliárd forintos hitelkeretet is le kell hívni, mivel az sokkal jobb feltételekkel vehető igénybe, mint az orosz vagy kínai kormány által kínált hitelek.

A főpolgármester a beszélgetésen bemutatta a négy pillére épülő javaslatukat, amely a következőkből áll:

  • Szociális és egészségügyi intézkedések (2705 milliárd forint)
  • Gazdaság talpra állítása (500 milliárd forint)
  • Fellépés az éghajlatváltozással szemben (2070 milliárd forint)
  • Modern, digitális és átlátható Magyarország (725 milliárd forint)

Karácsony Gergely a beszélgetés végén hozzátette, céljuk, hogy az uniós pénzek okos felhasználásával egy igazságosabb országot tudjanak kialakítani. A vasárnap bemutatott tervezetet társadalmi párbeszédre bocsátják, és tárgyalni szeretnének róla a kormánnyal is.  • Tippek
  • Lakáshitel