Ujhelyi István rémhírterjesztésért feljelenti a kormányt

2021.05.09. 19:22

Rémhírterjesztésért eljárást kezdeményez a kormány ellen Ujhelyi István – tudatta Facebook-bejegyzésében az MSZP európai parlamenti képviselője.  

A politikus úgy fogalmazott:

Elviccelhetném ezt a kérdést azzal, hogy a Fidesznél nyilván kifogyott a szufla a sorosozásból, és az állandósult migránsozás sem időszerű, találniuk kellett hát valami gyors, instant kifogást a kormányzati szerencsétlenkedésre, így született meg az új csodafegyver: a »túlterheléses támadás«.

Ujhelyi István szerint ez „úgy hülyeség, ahogy van”. Úgy véli, az általános iskolások is tisztában vannak azzal, hogy 

nem ürgebőrbe bújt libsi hackerek akadályozták a járványkezelés oszlopainak számító kormányzati regisztrációs oldalak működését, hanem a Fidesz volt annyira pancser, hogy nem készült fel kellően a tömeges érdeklődésre.

❌ VASÁRNAPI NYÍLT LEVÉL ❌ „Terheléses támadás”: rémhírterjesztésért eljárás kezdeményezek a kormány ellen! ❎...

Publiée par Ujhelyi István dr. sur Dimanche 9 mai 2021

A szocialista EP-képviselő szerint az Orbán-kormány tévedhetetlennek tartja magát, ezért azt hiszi, soha nem hibázik, és soha nem kér elnézést semmiért, „ezért kellett gyaníthatóan valamit belehazudni a nyilvánosságba”.

„Ezen a szánalmas szövegen valóban röhöghetnénk is egy nagyot, ha nem éppen egy sok ezer ember halálával járó járvány közepén lennénk, és nem is olyan régen egyszerű Facebook-kommentelő ellenzékieknél kopogtattak volna a kommandósok »rémhírterjesztés« miatt” – írta a képviselő.

Ujhelyi István ezt követően Bárándy Péter volt igazságügyi minisztert idézi, aki szerint a Fidesz-kormány által bevezetett rendkívüli jogrend idején „tudatosan slampos megfogalmazással” úgy módosították a rémhírterjesztés jogi tényállását, hogy a mostani keretbe gyakorlatilag mindenki azt ért bele, amit akar. Azt ugyan nem tudta megmondani, hogy a kormányzat terheléses támadásról szóló bejelentése kimeríti-e a rémhírterjesztés fogalmát, de álláspontja szerint „egy tisztázó eljárást mindenképpen megér az eset”. Így a szocialista politikus elmondása szerint a következő napokban meg is teszi a bejelentést, és eljárást kezdeményez a kormányzat kijelentései miatt.

Ha ugyanis valóban terheléses támadás érte a kormányzat járványkezeléssel összefüggő informatikai rendszerét, az nem játék, az súlyos nemzetbiztonsági kérdés. Ha azonban csak saját pancserségüket akarták ezzel a hazugsággal leplezni, az viszont nem maradhat következmény nélkül

 – indokolta a lépést.