Spanyolországban kapták el az M5-ösön lövöldöző rablót, aki rendőrnek adta ki magát

2021.05.10. 09:29

Madridban fogták el azt a román férfit, aki egyike volt azoknak a fegyveres rablóknak, akik 2019. április 22-én az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében megállítottak és kiraboltak egy román járművet és utasait – adta hírül a police.hu.

A spanyol hatóságok a harmincöt éves férfit múlt hét pénteken átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak. 

A két férfi április 22-én az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében magát rendőrnek álcázva leállított egy kocsit, amelyben hárman utaztak. Az álrendőrök megfenyegették és bántalmazták a román állampolgárságú sofőrt, valamint utasait, majd elvették a pénzüket.

A rablók egyikénél egy gáz- és riasztófegyver is volt, amelyből több lövés dördült el.

Az útonállók végül áldozataik járművét is ellopták, és azzal a léptek le helyszínről. A nyomozók a sértettek autóját később megtalálták: azt az elkövetők kifosztották, és sorsára hagyták a sztráda szélén.

A Bács-Kiskun megyei nyomozók kiderítették, hogy két román férfi volt az elkövető, akik a rabláskor még a saját kocsijuk rendszámát is meghamisították, nehezítve ezzel az ügy felderítését.

A rablók a tettük után azonnal elhagyták az országot, ezért a rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.

A körözés alapján a bűncselekmény harmincöt éves, román állampolgárságú elkövetőjét a spanyol hatóságok 2021. március 12-én Madridban elfogták, és az eredményes kiadási eljárást követően, 2021. május 7-én átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A férfit rablás bűntette, jármű önkényes elvétele bűntette, valamint egyedi azonosítójellel visszaélés bűntette miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.