Erős nyárra számít a szállodaipar, de védettségi igazolvány nélkül senkit nem engednek be

2021.05.10. 07:17

Védettségi igazolvány nélkül senkit nem fogadhatnak a szállodák, a törvények megszegése esetén 200 ezer és 3 millió forint közötti bírság és akár egyéves bezárás is sújthatja az adott egységet – nyilatkozta az RTL Klub Híradónak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Flesch Tamás elmondta, pünkösdre már rengeteg foglalás futott be, a szervezet abban bízik, hogy a szállodák számára sikeres lehet az ünnep időszaka és a nyári szezon is.

A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban azért merültek fel kérdések, mert a csatornához több panasz is befutott azzal, hogy bár a védettség megvan, az erről szóló igazolványt még nem küldték meg.

Flesch Tamás szerint ez viszonylag gyorsan pótolható, így bízik abban, hogy nem fog hosszútávú problémát jelenteni a helyzet. Mindazonáltal rögzítette, hogy a plasztikkártyát a személyi igazolvánnyal együtt le kell ellenőrizni a vendégek érkezésekor, kivételt pedig nem lehet tenni, így legnagyobb sajnálatukra sem tudják beengedni azokat, akik nem rendelkeznek a védettséget igazoló kártyával. 

Van egy törvény, ami előírja, hogy mi az az egy dolog, amit el kell fogadjunk, és az tényleg a védettségi igazolvány maga, semmilyen más kivételt nem lehet tenni

 – mondta.

Az érdekvédelmi képviselet elnöke hozzátette, a szállás lefoglalásához egyébként nincs szükség igazolásra, sok szálloda azonban előre értesíti a vendégeket arról, hogy az érkezés pillanatában be kell majd mutatni a védettségi igazolványt.