Hat és fél évet kapott a bedrogozva vezető bonyhádi díler

2021.05.11. 18:33

Kábítószer-kereskedelem, bódult állapotban történő járművezetés és egészségügyi termék hamisítása miatt jogerősen hat és fél év fegyházbüntetésre ítélték azt a bonyhádi férfit, aki marihuánát és amfetamint árult – tájékoztatta a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-t. A Pécsi Ítélőtábla határozatával helybenhagyta a Szekszárdi Törvényszék tavaly novemberben meghozott elsőfokú ítéletét.

A férfi Tolna megyében rendszeresen kereskedett kábítószerrel és Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert is értékesített, illetve gépkocsiját kábítószer hatása alatt vezette. A férfi 2018 ősze és 2019 tavasza között a vádirat szerint több mint 200 ezer forintos jövedelemre tett szert ismeretlen forrásból beszerzett marihuána és amfetamin eladásából.

A vádlott Magyarországon nem engedélyezett, gyógyszernek minősülő, szexuális teljesítményfokozó szert is eladott.

Egy közúti ellenőrzés alkalmával pedig a marihuána hatóanyagát, delta 9-THC kábítószert találtak a szervezetében. Az első fokon eljáró Szekszárdi Törvényszék a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, egészségügyi termék hamisítása bűntettében, valamint bódult állapotú járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek, ezért hat és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A Pécsi Ítélőtábla a határozatot helybenhagyta, az ítélet jogerős.