Tovább működik a Szabolcs utcai hajléktalankórház

2021.05.12. 13:28

A kormány és a főváros közösen dolgozik a Szabolcs utcai, hajléktalanokat ellátó egészségügyi intézmény jövőbeli fejlesztésén – tájékoztatta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-t.

Kapcsolódó

Kirakta bérleményéből az MNV a hajléktalanok kórházát

Pandémia idején nem biztos hogy a legjobb döntést hozták. Irodaháznak kell a hely.

Mint írják, a kormány és a fővárosi önkormányzat által, a Szabolcs utcában lévő, hajléktalanokat ellátó egészségügyi intézmény miatt létrehozott munkacsoport első ülésén a felek egyértelművé tették, hogy kölcsönösen érdekeltek egy a jelenlegihez hasonló egészségügyi intézmény folyamatos, és hosszú távú működésében.

Ezért a munkacsoport felkérte a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatóját, hogy a témában jártas civil és egyházi karitatív szervezetek bevonásával dolgozzon ki javaslatokat a lehetséges további működésére. A munkacsoport ennek is figyelembevételével tesz javaslatot a döntéshozóinak az intézmény jövőbeni sorsára, ideértve a működés helyszínét és tevékenységi körét. Mindaddig, amíg a konszenzusos, mindenki számára megfelelő megoldás megszületik,

az intézmény a jelenlegi helyszínen és jelenlegi formában működik tovább.

A munkacsoportban a kormányoldalt Fónagy János miniszterhelyettes mellett Vecsei Miklós miniszterelnöki megbízott, míg a fővárosi önkormányzatot Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes, valamint Zakar Gergely, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatója képviseli.

A munkacsoport következő ülését – a látogatási tilalom feloldását követően – a Szabolcs utcai intézményben tartja.