Egyre több az illegális házibuli, több százezres a bírság

2021.05.12. 13:45

Több esetben is bejelentés érkezett a rendőrséghez az elmúlt hétvégén illegális rendezvények miatt. A hatóságok a helyszínen általában harminc év alatti, bulizó fiatalokat találtak. A budapesti rendőrök tapasztalatai szerint az illegális rendezvények résztvevői túlnyomó részben Magyarországon élő külföldiek − írja a Magyar Nemzet.

A rendőrség hangsúlyozza, hogy a kijárási korlátozások továbbra is érvényben vannak. Akiket egy szórakozóhelyen záróra után vagy illegális házibuliban érnek tetten a rendőrök, azok 100−150 ezer forintos bírságra számíthatnak, míg a szervező ennél sokkal súlyosabb következményekkel számolhat. Az ő esetében a bírság mellé bezárást vagy kitiltást is kiszabhatnak a hatóságok.

Kiss Róbert az operatív törzs szerdai tájékoztatóján arról számolt be, hogy a rendőröket a hajnali órákban riasztották egy ötödik kerületi lakáshoz, ahol a bejelentés szerint hangoskodtak. Tizenöt külföldi állampolgárral szemben intézkedtek, a bulizók között izraeli, amerikai, norvég és brit állampolgárok is voltak. Az illegális házibulit egy norvég származású fiatal szervezte.

Nem ez az első alkalom, amikor a belvárosban illegális bulizáson kapták a fiatalokat. Szintén az ötödik kerületben egy alagsori ingatlant bérelt ki egy külföldi férfi, ahol 31 ember szórakozott felhőtlenül, amíg be nem jelentették őket a rendőrségen.

Egy másik lakásban 17 ember bulizott, azt egy francia nő bérelte ki, azonban a hatalmas zaj zavarta a szomszédokat, amit jeleztek is a hatóságok felé. A rendőrség hamar lekapcsolta a villanyt, a résztvevőknek több százezer forintjába került a néhány órányi szórakozás.

Az egyik belvárosi szórakozóhelyen nyitvatartási időn túl 76 vendég maradt tovább bulizni, közöttük 73 külföldi állampolgár volt.

Az időjárás javulásával és az üdülőövezetek forgalmának növekedésével az ellenőrzések ezekre a területekre is kiterjednek, a Balaton környéki településeken is lehet majd számítani ellenőrzésekre − mondta Gál Kristóf alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.