Karácsony Gergely a sarkára áll, semmit nem enged a Diákváros terveiből

2021.05.12. 17:16

Nem adjuk a Diákváros egyetlen négyzetcentiméterét sem, és Brüsszelig megyünk, hogy megakadályozzuk az európai uniós támogatás elherdálását, hogy a kormány magáénak kezelje azt a pénzt, ami a magyarokat illeti meg – írta Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán.

Korábban az Index is írt róla, hogy egy törvényjavaslathoz csatolt térkép tanúsága szerint az Orbán-kormány korábbi jelzéseivel ellentétben a kínai egyetem kapja meg a Diákváros területét.

A főpolgármester közölte azt is, minden jogállami eszközzel megakadályozzák, hogy miközben százezrek nyögik a lakhatásuk költségeit, a Fidesz újraélessze a lakásmaffiát és törvénybe írja a belvárosi Rogán-modellt.

„Jegyezzük meg ezt a napot. A napot, amikor a Fidesz 15 ezer magyar diák megfizethető lakhatásának helyszínét átadja a kínai állampárt egyetemének, amikor a vári lakásokban lakó miniszterek és bértollnokok érdekében bedöntik a teljes magyar önkormányzati bérlakásszektort, amikor a kormány lemond az ország talpra állítását segítő 3500 milliárd forint uniós segítségről, vagyis minden egyes magyar zsebéből kivesz 350 ezer forintot. És jegyezzük meg a napot, amikor a sarkunkra állunk, és ezt nem engedjük ” – fogalmazott a főpolgármester.