Tízezer forintért gyújtotta fel áldozatát egy hajléktalan budapesti férfi

2021.05.13. 13:57

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. A vád szerint egy 61 éves hajléktalan férfi még 2008-ban felgyújtotta szintén hajléktalan ismerősét, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét nem lehetett megmenteni, két nappal később a kórházban meghalt. A főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozza – olvasható az ügyészségi honlapon.

A vádlott többször éjszakázott a XII. kerületi Kútvölgyi úton lévő egyik parkolóhelyen. Ennek a parkolónak a túloldalán, egy erdős területen felvert sátorban lakott a szintén hajléktalan sértett, akivel a vádlott megismerkedett és rendszeresen találkozott.

Az áldozat egy elveszített pénztárcát talált, benne a tulajdonos személyes adataival és telefonszámával. A férfi felhívta a telefonszámot a vádlott telefonjával, majd visszaszolgáltatta a tulajdonosának, aki ezért tízezer forint jutalmat adott a sértettnek, amit ő elköltött.

2008. augusztus 10-én este a vádlott vitába keveredett a sértettel, többek között amiatt, hogy a sértett a talált pénztárca visszaadásáért kapott pénzből nem adott a vádlottnak. Verekedésbe kezdtek, majd a vádlott egy éghető folyadékkal leöntötte a sértettet és meggyújtotta a ruházatát. Az áldozat szinte teljes testfelülete azonnal lángra kapott. Mintegy 15-25 perc elteltével a vádlott végül értesítette a tűzoltókat, akik azonnal mentőt kértek a helyszínre.

Kórházba szállításakor a sértett még életben volt, azonban testének 92 százalékát érintő III. és IV. fokú égési sérülést szenvedett, s két nappal később az intenzív kórházi kezelés ellenére életét veszítette.

A Fővárosi Főügyészség a más ügyben is letartóztatásban lévő vádlottal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Indítványában a vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetését és közügyektől eltiltását kezdeményezte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport