Kisüt a nap, de hétvégére sem búcsúzunk az esőtől

2021.05.14. 16:15

Pénteken északkeleten erősen felhős lesz az ég, helyenként eső is lehet. Délen viszont az erőteljes gomolyfelhő-képződésből szórványosan alakul ki zápor, zivatar, leginkább a Szombathely–Békéscsaba vonaltól délre.

Éjszakára mindenhol csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, de néhol még reggel is előfordulhat kisebb eső, zápor. Kisebb körzetekben, főként északkeleten erősen felhős marad az ég.

A kevésbé felhős tájakon hajnalban foltokban párás, ködös idő lesz. Szombaton kisüt a nap, de újra gomolyfelhők képződnek, és többfelé valószínű záporeső, zivatar.

scrnli 2021- 05- 14- 16-21-54.png
Fotó: Időkép

Pénteken a délnyugati, nyugati szél élénk, időnként erős lesz, szombaton viszont már csak zivatarok környezetében lehetnek erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 18 és 23 fok között valószínű – közölte az MTI-n keresztül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap délelőtt és kora délután az ország középső és keleti tájain fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A Dunántúlon már több órára kisüthet a nap, de a délután folyamán nyugaton újabb záporok, helyenként zivatarok alakulhatnak ki. A nyugati-északnyugati szél többfelé megélénkülhet. Napközben 17-23 fokra készülhetünk.

Hétfőn egy hullámzó frontrendszer hatására sokfelé kell esőre, záporokra, zivatarokra készülni. Több helyen kiadós csapadékmennyiség hullhat le. A nyugati-délnyugati szél többfelé élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 15-22 fok között alakulhat. Kedden már kevesebb helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok.