Kórházak sorsa a tét, de Kásler Miklós tárcája feltűnően rövid határidőt adott

2021.05.15. 11:17 Módosítva: 2021.05.15. 20:20

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő hozta nyilvánosságra egy Facebook-posztban azt a körlevelet, amelynek a tanúsága szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) keddig levélben javaslatokat kér az egészségügyi szakmai kollégiumoktól, hogy hány fekvő- és járóbeteg-egészségügyi intézmény fenntartását tartják szükségesnek, illetve hogy milyen kapacitással és hol maradjanak fenn az intézmények.

A körlevelet Kollár Lajos érsebész, Kásler Miklós miniszter főtanácsadója nevében küldték ki, aki maga is elismeri, hogy nagyon rövid határidőt szabtak a válaszadásra a kórházak sorsát döntően befolyásoló kérdésről.

Kunetz Zsombor a Facebook-posztjában Kásler Miklóst Magyarország mindenkori legalkalmatlanabb miniszterének nevezi, a tervezett állítólagos intézménybezárásokat pedig az egészségügyi ellátórendszer „szétverésének” tartja. Az Emmi erre reagálva kiadott egy közleményt, amelyben leszögezi, 

semmilyen kórházat nem akarnak és nem is fognak bezárni,

a szokásos évi körlevelében mindig megkérdezi az egészségügyi vezetőket, hogy a lakosság aktuális egészségügyi helyzetében milyen ellátásra van szükség minőségileg és mennyiségileg egyaránt.

Pontosítás

Cikkünk korábbi változatában az szerepelt, hogy Kunetz Zsombor a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa. Ehhez képest az Indexnek küldött levelében az oxiológus szakorvos azt írta, egyetlen pártnak sem a tagja, sem a fizetett tanácsadója.