Orbán Viktor gyerekekkel dobta fel az interjúját

2021.05.15. 10:43

Orbán Viktor újabb rövid részletet osztott meg közösségi oldalán a Kossuth rádiónak adott tegnapi interjújából. A miniszterelnök a gyerekvállalásról és annak fontosságáról beszélt, és hangsúlyozta: nincs értelme tervezni a jövőt, ha nincsenek gyerekek. 

A kormányfő szerint, ha nem lesznek gyerekek, „akkor valakik ugyan fognak élni Magyarországon, de azok nem mi leszünk″. Azt is hozzátette:

amikor valakinek megszületik a gyereke, onnantól minden megváltozik. Mások lesznek a perspektívák, az időhatárok, megváltozik a horizont


A miniszterelnök szerint egy ország lelki egyensúlya és az értékvilága is helyreáll akkor, ha van gyerek. Úgy vélekedett, hogy nem csak egy matematikai dolog, ha elég gyerek van, hanem az alapvető életminőséget is meghatározza. 

Orbán Viktor elmondta, hogy a családtámogatásokat és a családi adókedvezményeket továbbra is növelni kell, valamint egyéb támogatásokat is szükséges adni még a családoknak, zárógondolatként pedig hozzátette: 

Mindent összevetve a legfontosabb cél az, hogy egy édesanya vagy édesapa azt mondhassa a havi családi költségvetés megtervezésekor, hogy könnyebb lett az életük.  • Tippek
  • Lakáshitel