Durvul az előválasztási kampány, Hadházy Ákost árulózó szórólapok lepték el Zuglót

2021.05.16. 19:15

Áruló Ákos feliratú szórólapok lepték el Zuglót, amelyeken Hadházy Ákos fényképe szerepel − derült ki a független parlamenti képviselő közösségi oldalán közzétett vasárnapi bejegyzéséből. 

Mint azt a politikus is kiszúrta, a szórólapokon törvénytelenül nincs feltüntetve a kiadó neve. 

Remélem, a helyi Fidesz próbál így beavatkozni az előválasztási küzdelembe, a másik lehetőség ugyanis nagyon szomorú lenne. Mindenesetre az ismeretlen megrendelőnek azt üzenném, hogy ez így nagyon gyenge, a propagandasajtó ennél sokkal cifrább hazugságokkal is próbálkozott már ellenem

− írta bejegyzésében a politikus. A lapokon összegezték a politikus „munkásságát” is. A következő sorok olvashatóak a szórólapon:

7 év Fidesz, 4 év LMP, 2 évig senkinek se kellett, most épp a Momentumra hivatkozik... Ahova betette a lábát, mindenkit elárult.

Hadházy Ákos a szórólapok tartalmi részével kapcsolatban is kifejtette véleményét. Mint írta:

  • Ha valaki a pártjában mocskos korrupcióról szerez tudomást és elhallgatja, azt nem lojalitásnak, hanem cinkosságnak hívják.
  • Azt, ha valaki név nélkül küld ilyen cetliket, azt ócska gyávaságnak hívják.
  • A trafik-ügynél csak két választásom volt: vagy a pártomat árulom el, vagy a hazámat és a magyar embereket. Természetes, hogy az elsőt választottam. 
  • Az LMP-t nem árultam el, hanem a pártok közötti együttműködésért küzdöttem 2018-ban, ezért az etikai bizottság ki akart zárni – ezt nem vártam meg. 
  • Szerencsére ma már az LMP is rájött, hogy szükséges az együttműködés. Ezért van előválasztás. Az előválasztás, a vele járó verseny és viták ellenére jó dolog, hiszen remélhetőleg minden körzetben több jelöltből lehet megtalálni a legjobbat, aki majd egyedüli ellenzékiként indul a Fidesz ellen.

A politikus azt javasolja a zuglói szocialista jelöltnek, hogy amennyiben nem ő küldi a lapokat, forduljon az előválasztást felügyelő bizottsághoz.