Szlovák férfitól szerezte be a drogot a magyar díler

2021.05.16. 10:23

Két férfira figyeltek fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának (KR NNI) nyomozói pár hónappal ezelőtt. Egyikük szlovák, míg a másik magyar állampolgár – közölte a rendőrség. A magyar férfi a szlováktól rendszeresen szerzett be kábítószert, amit Magyarországon értékesített tovább. A nyomozás előrehaladtával konkrét bizonyítékok is alátámasztották, hogy a két férfi dílerként különböző kábítószereket árul.

A párosra összehangolt akcióban csapott le pénteken a KR NNI. A rajtaütésben a TEK segítségét kérték, tekintettel arra az információra, miszerint a magyar férfinak fegyvere van.

A 48 éves magyar férfit tatabányai otthonában fogták el. Különböző gyanús anyagokat, feltehetően kokaint és metamfetamint találtak nála. Ezen kívül a nyomozók lefoglaltak mobiltelefonokat, laptopot, légfegyvereket, valamint közel másfél millió forintot és 270 amerikai dollárt, valamint zárolták a bankban tartott 1,7 millió forintját.

A rendőrök szintén Tatabányán fogták el a magyar gyanúsított élettársát is, akinek táskájában csekély mennyiségű – elsődleges megállapítás szerint – kokaint találtak.

A páros szlovák tagjára egy budapesti pláza parkolójában ütöttek rajta a Terrorelhárítási Központ rendőrei. Autójából és lakásából közel 24 ezer eurót és több mint 22 millió forintot foglaltak le.

A két férfi mindegyikét jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A magyar férfi élettársát kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként, viszont ő szabadlábon védekezhet.