Lehet, hogy kedden kisüt a nap, és van egy jó meg egy rossz hírünk

2021.05.17. 15:15

Ha reggel még félálomban indult volna el otthonról dolgozni, és elfelejtette felkapni az esernyőjét, lehet, hogy ennek örülni fog, ugyanis az Időkép előrejelzése szerint délután négy órától Budapesten csak húsz százalék az esély arra, hogy esni fog az eső.

Nagy változás ez ahhoz képest, hogy délután három órára még 85 százalékos valószínűséget jósolnak. 

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Nem így az ország többi részén, hiszen ettől függetlenül persze az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, a helyzet egyre kellemetlenebb, legalábbis a Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun megyékben jelenleg tartózkodóknak mindenképpen – főleg, ha otthon maradt az esernyő –, hiszen a térségben másodfokú figyelmeztetés van érvényben. 

Délen és az Alföldön heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyekhez felhőszakadás, akár nagyobb méretű jég, mint a napokban Peresznyén, ehhez pedig szélvihar társulhat. 

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

A csapadéktömb napközben egyébként kelet felé vonul, de nyugaton újabb záporok is kipattanhatnak. Erős, helyenként viharos lesz a nyugatira-északnyugatira forduló szél. Napközben 13–21 fokot mérhetünk.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

Kedden egy kicsit jobb lesz a helyzet, ugyanis valamivel több esély van napsütésre, de még ezen a napon is előfordulhatnak szórványos záporok, zivatarok, északkeleten eleinte eső is. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. Délután 17–22 fokra számíthatunk.  • Tippek
  • Hitelkártya