18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Rémségek kicsiny boltja elevenedett meg Szabolcsban

2021.05.18. 09:43

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszerüzlet ellenőrzésekor több mint 1,2 tonna, élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható élelmiszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei – olvasható a Nébih portálján

A hivatal beszámol róla, hogy a helyszíni ellenőrzéskor összesen negyvenegy tétel élelmiszer (például hús és húskészítmények, kefir, joghurt, tejitalok és egyéb tejtermékek) miatt intézkedtek a munkatársaik. 

A problémás élelmiszerek közül 365,19 kg lejárt fogyaszthatósági idejű, 181,04 kg lejárt minőségmegőrzési idejű volt, továbbá 702,77 kg nem nyomon követhető terméket is találtak az ellenőrök.

Nemcsak a kifogásolt élelmiszerek árulásával, de azok tárolásával is problémák voltak, hiszen egy részüket a forgalom előtt nyitva álló eladótérben, másik részét a raktárban tartották, elkülönítés és a forgalmazást tiltó jelölés nélkül. 

A hatóság összesen negyvenegy tétel élelmiszer forgalomból való kivonását rendelte el azonnali hatállyal, és tiltotta meg a forgalomba hozatalát.

A bolt illetékese az érintett élelmiszerek elszállításáról a hatósági ellenőrzés ideje alatt gondoskodott.