Lehet, hogy éppen az IKEA veszélyesnek nyilvánított termékét emeli a szájához

2021.05.18. 13:18

Az IKEA visszahívja HEROISK vagy TALRIKA márkájú tányérjait, tálait és bögréit, mert azok forró anyaggal, étellel vagy itallal megtöltve eltörhetnek, és így égési sérüléseket okozhatnak – tudatta közleményében a svéd áruház.

A cég arra kéri minden vásárlóját, aki HEROISK vagy TALRIKA tányérokat, tálakat vagy bögréket vásárolt, hogy szüntesse be a használatukat, és vigye vissza azokat bármelyik üzletükbe, ahol visszakapja a termékek teljes vételárát. 

A termékvisszahívásra azért van szükség, mert a felsorolt konyhafelszerelési tárgyak forró anyaggal, étellel vagy itallal megtöltve eltörhetnek, és így égési sérüléseket okozhatnak.

Az áruház hangsúlyozza, hogy termékeit szigorú teszteknek veti alá, hogy ellenőrizze, megfelelnek-e a vonatkozó szabványoknak és jogszabályoknak. Mindezek ellenére bejelentések érkeztek a termékek töréséről.

Arról is informál a cég, hogy a megnevezett termékeket bármelyik IKEA áruházban visszaveszik, és a vásárló visszakapja azok teljes vételárát. A vásárlást igazoló nyugta bemutatása nem szükséges.