A Mathias Corvinus Collegium veszi át az Avas szállót

2021.05.19. 18:46

Eddig gazdátlanul állt Miskolc egyik ikonikus épülete, az Avas szálló. A rendszerváltás előtt bezárták, és azóta egyre csak romlott az állapota.

Kapcsolódó

Népszerűek a Mathias Corvinus Collegium képzései

Április 18-ig fogadták a budapesti felsőoktatási intézményekben egyetemi alap- vagy osztatlan képzésben tanulók jelentkezését.

A Mathias Corvinus Collegiumnak (MCC) köszönhetően az épületbe újra élet költözik, és visszakapja eredeti célját: ismét a közösséget fogja szolgálni. A jövő költözik a falai közé – olvasható Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-oldalán.

Hozzáteszi: korábban sosem látott forrásmennyiség áramlik a teljes felsőoktatásba, ami annak innovatív megerősítését szolgálja. A beruházások esélyt teremtenek rá, hogy Magyarország regionális tudásközponttá váljon. 

A Mathias Corvinus Collegium 25 éves múltra tekint vissza, de tavaly a kormány új lendületet adott a tevékenységének. Céljaik ambiciózusak: pár éven belül a Kárpát-medencében 35 helyszínen kívánnak ingyenes képzéseket biztosítani a legtehetségesebb fiataloknak  ismertette Szentkirályi Alexandra.