Pünkösd után időpontfoglalás nélkül is fogadnak ügyfeleket a kormányablakok

2021.05.19. 15:36

Az Index több olvasója is jelezte, hogy egyes kormányablakokba csak hetekkel, akár hónapokkal későbbre tudna időpontot foglalni, hogy személyes ügyeit intézze. Jó hír érkezett azoknak, akik nem találtak eddig időpontot, pünkösd után ugyanis enélkül is lehet ügyeket intézni a kormányablakokban.

Jövő hét keddtől nem kell tehát időpontot foglalni a kormányablakokba az ügyintézéshez, újra lehetséges lesz a sorszámhúzás az ügyfélszolgálatokon. Az ügyfeleknek és az ügyintézőknek továbbra is maszkot kell hordani, fertőtleníteni, illetve a másfél méteres távolságot tartani – írják a kormanyablak.hu oldalon.

Az ügyintézésre érkezők mellett csak különösen indokolt esetben lehet kísérő. Ha az időjárás engedi, akkor a várakozóknak a zárt ügyféltér helyett a szabadban kell várakozniuk. A sorban állás elkerülésére a Kormányablak nevű mobilalkalmazás használható, amely jelzi, hogy az egyes helyeken mekkora a várakozási idő.

A gördülékeny ügyintézés és a várakozási idő csökkentése érdekében azonban célszerű továbbra is időpontot foglalni. Fontos változás, hogy az online időpontfoglaló rendszer használatához – az okmányok cseréjével kapcsolatos ügyek kivételével – ismét szükséges az ügyfélkapus azonosítás.