Orbán Viktorra és Pintér Sándorra hivatkozva csaltak ki százmilliókat egy vállalkozótól

2021.05.19. 15:04

Körülbelül 800 millió forintot csaltak ki egy vállalkozótól 2019 szeptembere és 2020 márciusa között arra hivatkozva, hogy ebből az összegből Pintér Sándor belügyminiszternek, rendőröknek, NAV-osoknak és más hivatalos személyeknek kell fizetni azért, hogy a vállalkozó ellen ne induljon eljárás – írja a Blikk.

Kapcsolódó

A lap a Központi Nyomozó Főügyészség szerdai közleményére hivatkozva azt írja, hogy ezek után, amikor mégis nyomozás indult a vállalkozó ellen, további százmillió forintot kértek tőle, hogy az eljárást hivatalos személyek segítségével számára kedvezően befolyásolják. Ezek után újabb ügyvéd kereste fel a vállalkozót, miszerint 150 millió forintjába kerül, hogy az ügy kedvezően alakuljon. Az ügyvéd ezenfelül arra hivatkozott, hogy 

az ügylethez Orbán Viktor miniszterelnök, Polt Péter legfőbb ügyész és egy magas beosztású NAV-vezető befolyását kérik, és ezért a pénzből nekik is kell fizetni.

A nyomozó főügyészség kedden tizenkét helyszínen összehangolt akciót hajtott végre. Motozások, kutatások és lefoglalások voltak, és hét embert vittek be gyanúsítotti kihallgatásra. 

Az ügy felderítésében, a bűnügyi akció előkészítésében és végrehajtásában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is közreműködött. A nyomozó főügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetbe vételét és indítványozza a letartóztatásukat. Ez utóbbiról ma és holnap a Budai Központi Kerületi Bíróság dönt – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség MTI-nek eljuttatott közleményében. Az ügyben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt indult nyomozás.