Ma már nem lesz jobb Magyarországon, holnap talán igen

2021.05.20. 15:17

Csütörtök délután van, a szürke idő folytatódik, a helyzet ma már nem is lesz jobb, mert szórványos záporok, zivatarok alakulhatnak ki országszerte az Időkép előrejelzése alapján. Azt írják továbbá, hogy északnyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet, és sokfelé erős, helyenként viharos lesz az északi-északnyugati szél. Húsz foknál biztosan nem lesz több, tizenötnél meg kevesebb sem. 

Egyébként csütörtökön jó esély van még egy kis zivatarra – ha esetleg az eddigi csapadékmennyiség nem lett volna elég – Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Pest, Nógrád, heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar megyékben, ugyanis ezekre elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Valószínűleg pénteken jobb lesz a helyzet, de manapság jobb, ha nem vesz mérget semmire. Az előrejelzés alapján napos, fátyolfelhős idő jön, és megtörhet a napok óta kíméletlenül hulló esőzés. Konkrétan az Időkép úgy fogalmaz:

Sehol nem fog esni.

Reménykedjünk, legalábbis. Eső ide vagy oda, az biztos, hogy többfelé élénk, nyugaton erős délnyugati szélre kell készülni. A délies szél pedig melegebb légtömeget szállít a térségbe, 19–24 fokos csúcsértékekre készülhetünk. Pénteken. 

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép