Földcsuszamlás miatt lezártak egy utat Mátrakeresztesen

2021.05.20. 12:19 Módosítva: 2021.05.20. 13:56

Földcsuszamlás miatt teljes szélességében lezárták a 2408-as számú utat a Nógrád megyei Mátrakeresztesen − tájékoztatta az MTI-t a megyei rendőr-főkapitányság.

A RENDŐRÖK AZ AUTÓFORGALMAT A TELEPÜLÉSEN A KÉKESI ÚTRA TERELIK, A BUSZ- ÉS TEHERGÉPJÁRMŰ-FORGALOM AZ ÚTSZAKASZON SZÜNETEL.

A 2408-as számú út 14-es kilométerénél, Mátrakeresztes község belterületén a hegyről sár csúszott az úttestre. Az út járhatatlanná vált.

A településen egy kiáradt patak akadályozza a közlekedést, az áradás miatt homokzsákokkal védekeznek. A víz lakóházakat közvetlenül nem veszélyeztet − közölte a katasztrófavédelmi igazgatóság.

Pásztó-Mátrakeresztesen a Kékesi út felső szakaszán a házak közelében a patak kilépett a medréből. A víz kimosta a partfalat és földcsuszamlást okozott.

A pásztói hivatásos tűzoltók, a Help Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei, a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával ideiglenesen elterelték a vizet az érintett szakaszról, és megkezdték a szivattyúzást.

Az áradás jelenleg a lakóházakat közvetlenül nem veszélyezteti, azonban az egységek a lakók és az ingatlanok védelméért homokzsákokat helyeznek ki. Ehhez Pásztó önkormányzata is segítséget nyújt, és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak. Mátrakeresztesen vannak a közútkezelő szakemberei és statikus is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport