Szél Bernadett megkezdte a közmunkát

2021.05.20. 15:56

„Indul a közmunka nálam is — járványbiztos tiltakozásunk következménye esetemben 100 ezer forint pénzbírság, 120 óra közérdekű munka vagy 20 nap elzárás. Én úgy döntöttem, ledolgozom, mert tartom: semmilyen bűnt nem követtem el azzal, hogy kiálltam azért, amiben hiszek és azokért, akiket a miniszter cserben hagyott” – írta ki Szél Bernadett független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésében.

Mint ismeretes, Szél Bernadett és Hadházy Ákos még tavaly tavasszal szervezett több dudálós tüntetést a kórházi ágyak felszabadítása miatt. Több résztvevő ellen is eljárás indult, de a két képviselő bejelentése szerint rajtuk kívül senki másnak nem kell végül büntetést fizetnie a dudálásért. Szél Bernadett már a bírság kiszabásakor kijelentette, hogy elvből nem hajlandó kifizetni, inkább közhasznú munkára váltja.

Szél Bernadett azt írta, eredetileg azt kérte a kormányhivataltól, hogy a koronavírusos betegeket is ellátó Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe küldjék takarítónak, javaslatát azonban elutasították, az intézményt állítása szerint meg sem kérdezték.

Hozzátette, várták a Magyar Evangéliumi Testvérközösség budaörsi idősek otthonában takarításra és a kreatív programokban való segítségnyújtásra, de a kormányhivatal ezt sem engedte. 

Végtelenül szomorú ez, és azért egy picit gondoljon abba bele mindenki, kit, illetve kiket rövidítettek meg ezzel is: nem a célszemélyeket, hanem az időseket

 – kommentálta a politikus.

A képviselő végül a budakeszi könyvtárban lett segédkönyvtáros. Ennek részleteivel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Ma beszéltük végig a munkaköröm — a helytörténeti anyagok dokumentálásától kezdve a fertőtlenítésig változatos módon fogom segíteni a közösség munkáját. Heti 4 órát fogok ott dolgozni, mert mellette a képviselői munkát is el kell látni.

Végezetül felidézte, úgy érzi, nem róható fel neki, hogy határozottan áll ki az alkotmányos alapjogok szabad gyakorlása mellett. A munkával kapcsolatban pedig hozzátette: „ígérem, odateszem magam!”